Sarjakuva

Olen piirtänyt sarjakuvia nettiin sangen kauan, ja ollut mukana parissa antologiassakin. Kuitenkin nettiformaatti on suosikkini! Usein sarjakuvieni huumori ja teemat ovat melko synkeitä, eivätkä sarjakuvat siten ole sopivaa luettavaa lapsille. Käsikirjoitan sarjakuvani mieluiten itse!

Piirtelen mielelläni myös livenä. Joskus mennään laatu edellä, joskus nopeus…. Etenkin silloin, jos yleisönä on kärsimätö n lapsiyleisö.

Kuvassa: Helsingin sarjakuvafestareiden zinefesteillä! Voitin vuoden Kyllitäti -tittelin(!) tarinallani Pipa-koirasta, joka pudottaa koirankakkapussin erehdyksessä paperimolokkiin. Tarina vetosi niin lapsi-kuin aikuisyleisöön, koska kakkahuumori ilahduttaa kaikkia.

Valokuva: Joonas Kohonen

Grail Quest -tapahtumassa sarjakuvan livepiirtämistä heijastettiin isolle näytölle. Lopullisen sarjakuvan pystyi lukemaan myöhemmin netissä, jos ei osunut paikan päälle.

Valokuva: Anttu Mattila

Tampere kuplii -festareiden paneelissa. Rikki-projektin tiimoilta piirrellään porukassa mielenterveys-aiheista sarjakuvaa. Näistä on julkaistu pari antologiaa. Tällä hetkellä järjestän projektin tiimoilta taidenäyttelyä.